skip to Main Content

Útnak indítjuk a diétás részlegünket!

A Tomori konyha a 2020-as évben nagy változásokon ment át, megújult az épület, a szellemiség. Ez a változás nem áll meg, mert egyre nagyobb igény van a különleges táplálkozási igényű diéták biztosítására. Ezt ma már (gyermekek esetében) jogszabály írja elő, ezért az étkeztető cégek kötelesek ellátni a szakorvos által igazolt betegségben szenvedő fiatalokat és időseket. Ennek ismeretében alakítottuk ki a diétás részlegeinket, ahol gluténmentes, tej-, tojás-, olajos magmentes ételeket készítünk gyermekek és igény esetén felnőttek részére. A speciális menüket dietetikus szakember állítja össze a közétkeztetési rendelet figyelembe vételével összehangolva azt a „normál” étrendünkkel.

Itt már nem csak az a mottónk hogy „mi a saját gyerekeinknek főzünk”, hanem az is, hogy „inkább 15-ször irigyeljék a diétázó gyermeket, mint egyszer sajnálják.”

FONTOS INFORMÁCIÓ!

Konyhánk kizárólag a 37/2014. (IV. 30.) “EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról” alapján biztosít diétás étkeztetést az abban meghatározott, az alábbi szakorvosok által kiállított igazolásokon szereplő szakorvosi javaslatnak megfelelően:

“15. § (1) *  A fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményben, személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátást, gyermekvédelmi szakellátást, illetve szociális szakosított ellátást nyújtó intézményben, valamint a nevelési-oktatási intézményben minden, szakorvos által igazolt diétás étkezést igénylő személy számára az állapotának megfelelő diétás étrendet kell biztosítani a (2)-(5) bekezdésben, valamint a 16. § (5) és a (6) bekezdésében foglaltak betartásával.

  1. *  szakorvos:
  2. a) endokrinológia és anyagcsere-betegségek ráépített szakképesítéssel rendelkező szakorvos,
  3. b) gasztroenterológia alap szakképesítéssel rendelkező szakorvos,
  4. c) diabetológiai szakorvosi licenccel rendelkező szakorvos,
  5. d) allergológia és klinikai immunológia ráépített szakképesítéssel rendelkező szakorvos;

Kérjük, hogy fentiek értelmében háziorvos által kiállított igazolást, illetve laborvizsgálati eredményeket ne küldjenek konyhánkra, illetve az étkeztetést biztosító intézményekbe, mivel ezek értelmezése szakorvosi feladat.

Az emelt családi pótlékra és további kedvezményekre (pl. utazás, étkezés) jogosító szakorvosi igazolás nem megfelelő a személyre szabott étrend összeállításához, mert a dokumentumon csak a kedvezményre jogosító diéta kerül megnevezésre. Kizárólag a gyermek minden diétáját, étel érzékenységét és allergiáját tartalmazó részletes szakorvosi igazolást tudjuk elfogadni. A szakorvosi igazolás megfelelőségét minden esetben dietetikus ellenőrzi.

Amennyiben a gyermek diétájában/állapotában változás következik be, akkor azt a szülő újabb szakorvosi igazolás benyújtásával köteles jelezni.

Más – a rendeletben nem meghatározott – szakorvos által kiállított igazolást nem áll módunkban elfogadni.

Köszönjük az együttműködést!

A Közétkeztetési Ellátó Szervezet dolgozói

Back To Top